maandag 11 november 2013

JARIGGG ! ♥


JEYYYY Ik ben jarig !

12 november 2013


Groetjes Femke ♥
Citroenmakronen maken


Ik ga jullie eens wat vertellen over koken en bakken, ik heb heel veel site's voorbij zien komen en dacht dit is leuk om op mijn blog te zetten.


wat heb je nodig:?                                               Citroencrème:        
Citroenmakronen (macarons)1: 125 gr. gemalen amandelen                               3 biologische citroenen
2: 175 gr. poedersuiker                                        140 gr suiker
3: 100 gr eiwitten                                                  3 eieren
4:  75 gr basterdsuiker                                          1 eetlepel maïzena                                    
5:  1 snuifje gele kleurstof poeder                        Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 175 C / gasoven stand 3-4 / 16 C convectie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2.  Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en zeef uit over een vel bakpapier

3. Klop de eiwitten stijf. Voeg 1/4 van de suiker toe, vervolgens de resterende basterdsuiker,terwijl je blijft kloppen op hoge snelheid.

4. Roer het amandelmengsel door het eiwit en roer het voorzichtig met een spatel ( dit heet de macaronnage!). Je moet het mengsel met de spatel optillen en vervolgens plat maken tot een glad geheel of als een lint. Tot slot, voeg je een snufje van de gele kleurstof toe.

5. Vul een puntzak met het mengel. Knijp rondjes op de bakplaat. De zak moet loodrecht gehouden worden, de bakplaat bijna aanraken. Knijp de zak totdat je het gewenste formaat hebt en laat vervolgens de druk los en maak een snelle beweging met je pols waarna je door gaat met de volgende. Laat wat ruimte tussen elke makroon, leg ze in verspringende rijen op de bakplaat.

6.  Tik de bakplaat op een tafel of een werkoppervlak om eventuele luchtbellen te verwijderen en laat de makronen 15 minuten staan ( de makronen zullen er knapperig door te worden ) en bak ze vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten.

7.  Om te kijken of de makronen gaar zijn druk je ze zachtjes in, als ze zacht zijn en bewegen wanneer ze ingedrukt worden zijn ze niet gaar! Verwijder de makronen uit de oven als ze klaar zijn, en laat afkoelen op de bakplaat.

8.  Voor de citroencrème: Was en droog de citroenen. Rasp de citroenschillen, en combineer ze in een pan met het citroensap en de maïzena. Roer de suiker erdoor. Kook op laag vuur. Klop de eieren en voeg toe aan het citroenmengsel. Verhoog het vuur tot medium onder voortdurend roeren tot het dik wordt, of ongeveer 4 minuten.

 9. Haal van het vuur en de citroencrème in een pot. Zet in de koelkast als het is afgekoeld. Je kan de crème in de koelkast bewaren en dan blijft het een week goed!.

10. Om de makronen af te maken besmeer je de platte kant van een makroon met crème en leg je er een tweede op. De makronen zullen door de crème blijven plakken. Herhaal dit totdat je alle makrons hebt gebruikt.

 11.  Als je ze kunt weerstaan, zet ze dan in de koelkast en wacht tot de volgende dag, dan zullen ze nog beter smaken!

Veel plezier
X Femke